Contact

Steenweg op Mol 15, Oud-Turnhout

1000handen@gmail.com

0468 14 90 85

Dank je wel!

Steun ons project

Wilt u ons helpen door materiaal te doneren? Laat het ons weten! Neem contact op met… Of wilt u onze actie financieel steunen? Ook dat is mogelijk. Stort uw gift op rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 met verplichte vermelding +++ 623/3687/20048 ++.

Ben je handig? Kan je je vrijmaken? Meld je dan zeker aan als vrijwilliger om de handen mee uit de mouwen te steken. 

Naam

organisatie
onze motivatie

1000 Handen

Het zuiden van België werd op 14, 15 en 16 juli geteisterd door overstromingen. Het wa-ter heeft een enorme ravage aangericht. Duizenden mensen werden genoodzaakt om hun woning te verlaten. Alles wat normaal gesproken in huizen en tuinen te vinden is ligt nu op rivieroevers en hangt metershoog in bomen. Van koelkasten tot autobanden, tuinstoelen en zetels.

Vele inwoners beschikken momenteel niet over elektriciteit, internet, middelen en de nodige informatie om hun woning op korte termijn te renoveren. Een groot gebrek aan ervaren vakmensen om de herstellingen uit te voeren dient zich aan.

Heel wat vrijwilligers zijn ondertussen actief in het getroffen gebied. Zij verdelen voe-ding en andere levensmiddelen, geven psychologische ondersteuning en ruimen puin. Structuur en leiding ontbreekt hier echter vaak.

Opruim- en herstelwerkzaamheden zullen in deze omstandigheden maanden tot jaren duren.