Contact

Steenweg op Mol 15, Oud-Turnhout

1000handen@gmail.com

0468 14 90 85

Wat was de toestand? Na de overstroming bleef een dikke laag slib achter in het park rond de sporthal, in de speeltuin en rond de gebouwen van de gemeentelijke administratie.
“We hebben helaas veel planten, hagen en struiken moeten verwijderen”, zegt Steven Struyven. “Die waren niet meer te redden. Heet wassende water had in die planten veel troep achtergelaten. Ook dieren die de waterellende niet hebben overleefd. Een aantal hagen hebben de gemeentediensten wel kunnen redden.”

Wat deden we?

Gemeentediensten van Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse en Turnhout hebben het hele park hersteld in de oorspronkelijke toestand. Ze schraapten met een bulldozer de dikke laag slib weg en verwijderden alle afval. De firma Elboka zorgde met een dieplader voor het vervoer van de bulldozer.

De gemeente Vosselaar schonk een tweedehandse bestelwagen aan de collega’s van Trooz, die nagenoeg hun hele wagenpark hadden zien wegdrijven.

Met een vracht dolomiet herstelden ze de petanqueterreinen in het park.

Ze zaaiden het park weer in met materiaal dat ze hadden gekregen van de familie Marissen van Groenservice, Sels Evergreen en Luc Pauwels. Nadat een hele vracht stenen met de hand uit het park was geraapt, konden ze 6.000 m² park frezen, eggen en inzaaien.

De gemeentediensten spendeerden vijftien werkdagen aan deze en andere taken.