Contact

Steenweg op Mol 15, Oud-Turnhout

1000handen@gmail.com

0468 14 90 85

Wat was de toestand? De Vesder is over een lengte van bijna honderd kilometer buiten zijn oevers getreden. Na de overstroming in juli bleven tonnen afval achter op de oevers en in het water, vaak op moeilijk bereikbare plaatsen.
“We varen elke zomer op de Vesder”, zegt Roel Slegers van Technico Kajak Club. “Het is evident dat we de handen uit de mouwen steken om het vuil te ruimen.”

Wat deden we?

Op de Dag van 1000 Handen werkten kajakkers van Technico Kajak Club en klimmers van Klim T en van Gota samen om het afval te verwijderen. Een risicovolle onderneming, maar de vrijwilligers waren goed uitgerust om dit op een verantwoorde en veilige manier te doen.

Na die eerste dag keerden de kajakkers en klimmers nog enkele keren terug. Ze werkten ook samen met andere Belgische verenigingen en met River Clean Up. Er is al vijftien kilometer van de Vesder geruimd. Nog 85 kilometer te gaan.

Tijdens de Dag van 1000 Handen konden de kajakkers en klimmers ook rekenen op de hulp van de scouts van Sint-Victor en andere vrijwilligers om het verzamelde afval weg te halen.